Dagprogramma SEH Congres 2022

Inschrijven

 

08.30 – 10.00 uur
Ontvangst bezoekers met koffie, thee en lekkernijen
10.00– 10.40 uur
Plenair ochtendprogramma
10.00 - 10.05Opening   Dolf Jansen
Dolf Jansen

Dolf Jansen

Dolf Jansen (56) is cabaretier, schrijver, muzikant en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière in 1989 met Hans Sibbel (Lebbis). Vanaf 2006 tourt hij met soloprogramma’s langs Nederlandse theaters.

Dolf is bovendien radiomaker. Zo presenteert hij, samen met Felix Meurders, op zaterdagen het programma ‘Spijkers met Koppen’. Die interviewkwaliteiten wendt hij op 8 april aan om diverse sprekers te laten stralen op het plenaire podium. Dolf staat garant voor scherpe, levendige en relevante gesprekken, waarin humor constant op de loer ligt.Dolf is een betrokken mens en dat zal doorklinken in zijn rol als dagvoorzitter van het SEH Congres.

10.05 - 10.40Monetaire (macro)economie, de inflatie en de rente   Edin Mujagic
Edin Mujagic

Edin Mujagic

Edin Mujagić werd geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woont sinds 1992 in Nederland. Hij studeerde macro-economie aan de Universiteit van Tilburg en heeft zich gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Daarover geeft hij regelmatig lezingen.

Edin was zes jaar lang redacteur economie bij zakenweekblad FEM Business. Sinds februari 2018 is hij hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Hij is het jongste lid ooit van de Monetaire Kring, een discussieforum met de hoogste ambtenaren van de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen.

Artikelen van zijn hand verschenen al in kranten in 20 verschillende landen. Ook heeft hij enkele boeken op zijn naam staan, waaronder ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland’ (2016).

Edin Mujagic deelt zijn inzichten maandelijks in een nieuwsbrief, onder de titel ‘Overpeinzingen van een macro-econoom’. Hij richt zich daarbij op het economische heden, gebruik makend van het verleden om op die manier iets over de toekomst te kunnen zeggen. “Ik wil voor lezers de economische ontwikkelingen duiden en ze helpen die te begrijpen. Dat is geen overbodige luxe: ons dagelijkse leven wordt er namelijk danig door beïnvloed. Die nieuwsbrief is eigenlijk een verlengstuk van mijn presentatie.” Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

Tijdens het SEH Congres zal Edin vooral inzoomen op de factoren inflatie en rente. Waar dient de hypotheekadviseur zoal rekening mee te houden?

Monetaire (macro)economie, de inflatie en de rente


                                           

Over de spreker

Edin Mujagic
Edin Mujagic

Edin Mujagic is sinds februari 2018 hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer.

10.40 – 11.35 uur
Pauze
11.10 – 12.25uur
Masterclasses, ronde A
MC 111.10 - 12.00Economie en de financiële markten: wat betekent dit voor beleggersINGSimon Wiersma
Simon Wiersma

Simon Wiersma

Simon Wiersma heeft ruim twintig jaar professionele beleggingservaring. Hij is sinds 2009 Investment Manager bij het ING Investment Office en in die rol medeverantwoordelijk voor de beleggingsstrategieën van ING Vermogensbeheer. Hij deelt regelmatig zijn visie op de economie en de financiële markten, onder andere via De Beurs Vandaag en financiële media.

Economie en de financiële markten: wat betekent dit voor beleggers

In deze masterclass geeft beleggingsexpert Simon Wiersma inzicht in de huidige economische ontwikkelingen en de vooruitzichten voor onder andere economische groei en inflatie. Moeten we ons zorgen maken over de hoge inflatie en is een recessie aanstaande? Die vragen vertaalt hij vervolgens richting beleggers. Is beleggen nog wel aantrekkelijk? En zo ja, waar liggen dan de kansen en risico's.

Over de spreker

Simon Wiersma
Simon Wiersma

Simon Wiersma is sinds 2009 Investment Manager bij het ING Investment Office

MC 211.10 - 12.00Is een woning in Nederland op termijn nog betaalbaar?BNP Paribas CardifTijs Pellemans
Tijs Pellemans

Tijs Pellemans

Tijs Pellemans is algemeen directeur van Calcasa.

Is een woning in Nederland op termijn nog betaalbaar?

Sinds medio 2013 is de totale waarde van de Nederlandse woningvoorraad meer dan verdubbeld. We hebben het over een stijging van ruim 1.000 miljard! Wat is de impact hiervan? En voor wie is een gemiddelde woning in Nederlands straks nog te betalen?

Tijs Pellemans, algemeen directeur van Calcasa, gaat tijdens deze masterclass in op deze ontwikkelingen. Ook belicht hij de verschillende maatregelen die de overheid de afgelopen jaren heeft ingevoerd. Wat was het effect van deze maatregelen op de prijsontwikkeling? En hebben ze het beoogde nut gehad?

Met behulp van de uitgebreide woningmarktdata en het geavanceerde waarderingsmodel dat Calcasa tot haar beschikking heeft, laat Tijs verschillende interessante ontwikkelingen op de woningmarkt zien. Ook krijgen we in deze masterclass, die u wordt aangeboden door BNP Paribas Cardif, een eerste inzage in de Q2-rapportage van Calcasa.
 

Over de spreker

Tijs Pellemans
Tijs Pellemans

Tijs Pellemans is algemeen directeur van Calcasa.

MC 311.10 - 12.00Toetsen op basis van werkelijke lasten de nieuwe norm?Financiële MakelaarHarrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland. Hij verzorgt regelmatig workshops over hypotheekgerelateerde onderwerpen en schrijft veel artikelen in vakbladen als Erkend, Vakblad Financiële Planning en De Hypotheekadviseur. Met name de praktische toepasbaarheid van zijn bijdrage wordt hoog gewaardeerd door toehoorders/lezers. Harrie-Jan werd in 2006 uitgeroepen tot Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar. Hij is Master in Financial Planning en actief als opleider.

Toetsen op basis van werkelijke lasten de nieuwe norm?

De maximale hypotheek wordt, ongeacht de hypotheekvorm, bepaald op basis van de annuïteitentoets. Red je het daarmee niet, dan kun je gebruik maken van maatwerk (explain).

De werkelijke lastentoets is een beproefde manier om de leencapaciteit van klanten op een verantwoorde manier te vergroten. In steeds meer situaties wordt hiervan gebruik gemaakt. Denk aan de seniorenregeling, een tijdelijk inkomenstekort, bij zuivere oversluiting en bij de aankoop van een nieuwe woning.

In deze praktijkgerichte Masterclass laat Harrie-Jan van Nunen MFP je aan de hand van een aantal casussen zien hoe en wanneer je de werkelijke lastentoets kunt inzetten. Hij geeft tevens aan bij welke hypotheekaanbieders je vervolgens de meeste kans maakt.
 

Over de spreker

Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland.

MC 411.35 – 12.25Digitalisering, brondata en de rol van de adviseura.s.r.Gert Vasse
Gert Vasse

Gert Vasse

Gert Vasse is Account director voor Ockto.

Paul Nijssen
Paul Nijssen

Paul Nijssen

Paul Nijssen is meer dan 25 jaar actief in de financiële dienstverlening. Als commercieel manager hypotheken geeft hij invulling aan de verkooporganisatie van a.s.r. hypotheken.

Digitalisering, brondata en de rol van de adviseur

Uit de Brondata Monitor van Ockto blijkt dat het merendeel van de ondervraagde advieskantoren al werkt met brondata (53%) of daar alsnog mee wil beginnen (43%). Bijvoorbeeld voor informatie over schulden. Maar wat zijn de verdere uitkomsten van dit onderzoek? En hoe kunt u de voordelen halen uit recente en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitalisering?

Tijdens deze interactieve sessie gaan Paul Nijssen (a.s.r.) en Gert Vasse (Ockto) dieper in op de Brondata Monitor, de toekomst van brondata en op de vraag hoe digitalisering heeft geleid tot de DigiThuis Hypotheek. Ook gaan ze met u als adviseur in gesprek: hoe zou digitalisering zich ontwikkelen als u het voor het zeggen hebt?

Over de spreker

Gert Vasse
Gert Vasse

Gert Vasse is Account director voor Ockto.

Paul Nijssen
Paul Nijssen

Paul Nijssen is commercieel manager hypotheken bij a.s.r..

MC 511.35 – 12.25Aandachtspunten in de nieuwe eigenwoningregeling bij partnersCentraal BeheerRob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans, oprichter en directeur van Impact Opleiding & Training, is ruim 25 jaar werkzaam in de financiële branche. Hij combineert zijn kennis als Master in financial planning en Registertaxateur met ruime praktijkervaring. In 2009 werd hij uitgeroepen tot ‘Hypotheekadviseur van het Jaar’. De laatste tien jaar heeft hij, naast zijn financieel advieskantoor en makelaardij, voor verschillende opleidingsinstituten opleidingen en trainingen verzorgd. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassingen van de wet- en regelgeving.

Aandachtspunten in de nieuwe eigenwoningregeling bij partners

Op 1 januari 2022 is de eigenwoningregeling gewijzigd. Er geldt nieuwe regelgeving voor partners met een eigenwoningverleden en bij overlijden. Het betekent dat er vanaf 1 januari nog maar twee adviesmogelijkheden bestaan: de nieuwe wettelijke regeling of de draagplichtovereenkomst tussen partners. De adviesoptie ‘goedkeurend besluit’ kan niet meer worden geadviseerd.

In de nieuwe wettelijke regeling wordt per onderdeel van het eigenwoningverleden een afzonderlijke regeling getroffen. Het gaat dan om de bijleenregeling, het overgangsrecht en de aflossingsstanden. Deze onderdelen zijn niet langer onlosmakelijk aan elkaar gekoppeld. Verder zijn er bij overlijden van een partner wijzigingen opgenomen in de wetgeving. En ook rond de draagplichtovereenkomst heeft een belangrijke wijziging plaatsgevonden.

In de masterclass neemt Rob Timmermans je mee in de gewijzigde wetgeving bij partners met een eigenwoningverleden. Hij licht deze toe met praktische voorbeelden.
 

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van Impact Opleiding & Training. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassing van de wet- en regelgeving in de adviespraktijk.

MC 611.35 – 12.25Verduurzaming in 2022: Actualiteit en praktische tips voor jouw adviesgesprekWoonnuFrank Paalman
Frank Paalman

Frank Paalman

Tafelheer Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans en tevens werkzaam als hypotheekadviseur. In 2013 was hij ‘Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar’.

Piet Hein Schram
Piet Hein Schram

Piet Hein Schram

Piet Hein Schram is voorzitter van de Energy Efficient Mortgages NL Hub (EEM NL Hub), een samenwerkingsverband van partijen in de Nederlandse hypotheekmarkt. EEM NL Hub heeft als doel het promoten en versnellen van de verduurzaming van woningen in Nederland en de financiering daarvan. Piet Hein adviseert al meer dan twintig jaar geldverstrekkers bij het financieren van hypotheekportefeuilles in kapitaalmarkten. Hij heeft zich gespecialiseerd in de regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming.

Verduurzaming in 2022: Actualiteit en praktische tips voor jouw adviesgesprek

Verduurzaming is niet meer weg te denken uit de Nederlandse woningmarkt. Ook op Europees gebied gaan de ontwikkelingen razendsnel. Maar hoe pas je dit op een natuurlijke manier toe in je adviesgesprek? Onze sprekers nemen je mee in de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en brengen de vertaling naar het adviesgesprek in beeld.

In deze door Woonnu aangeboden masterclass bespreekt Frank Paalman (docent Dukers & Baelemans) samen met zijn gast Piet Hein Schram (woordvoerder Energy Efficient Mortgages NL Hub) de wet- en regelgeving rondom verduurzaming die op ons af komt.
In het tweede deel van de masterclass geven we invulling aan de vertaling naar het adviesgesprek. Frank laat je op een interactieve manier kennismaken hoe je dit makkelijk ter sprake brengt in het adviesgesprek met jouw klant.
 

Over de spreker

Frank Paalman
Frank Paalman

Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans en hypotheekadviseur bij de Hypotheekshop in Den Bosch. Praktijkgerichtheid staat bij Frank hoog in het vaandel

Piet Hein Schram
Piet Hein Schram

Piet Hein Schram is voorzitter van de Energy Efficient Mortgages NL Hub

12.00 – 13.40 uur
Lunchpauze
13.15 – 14.30 uur
Masterclasses, ronde B
MC 713.15 - 14.05Van woningtekort naar woningmarktcrash?Rabobank, Obvion en Vista HypothekenStefan Groot
Stefan Groot

Stefan Groot

Stefan Groot is senior-huizenmarkteconoom bij RaboResearch. Hij houdt zich bezig met thema’s als het woningaanbod, woningmarktbeleid en regionale en stedelijke economie.

Van woningtekort naar woningmarktcrash?

De Nederlandse woningmarkt brak deze winter het ene record na het andere. Sinds 1977 stegen huizenprijzen niet meer zo hard. In slechts één jaar tijd werd de gemiddelde verkochte koopwoning maar liefst 75.000 euro duurder; voor de doorsnee starter meer dan een jaarinkomen. Maar de toekomst is onzeker. Waar moet een hypotheekadviseur rekening mee houden?

In deze masterclass, gefaciliteerd namens Rabobank, Obvion en Vista Hypotheken, gaat huizenmarkteconoom Stefan Groot in op onderstaande en andere vragen:
•    Staat de oververhitte woningmarkt aan de vooravond van een bubbel die barst?
•    Wat zijn de gevolgen van de lagere economische groei en de oplopende inflatie voor de woningmarkt?
•    Houdt de woningschaarste aan of komen starters binnenkort weer aan hun trekken?
•    Wat zijn eigenlijk de achterliggende oorzaken van de woningschaarste en wat kan hieraan worden gedaan?
 

Over de spreker

Stefan Groot
Stefan Groot

Stefan Groot is senior-huizenmarkteconoom bij RaboResearch.

MC 813.15 - 14.05Als de koek op is, maar de hypotheek nog nietMUNT HypothekenJet Wesseling
Jet Wesseling

Jet Wesseling

Jet Wesseling is relatiemanager van MUNT Hypotheken.

 

Ineke Alkema
Ineke Alkema

Ineke Alkema

Ineke Alkema is eigenaar van het Groningse hypotheekadvieskantoor All In Financial én tevens echtscheidingscoach.

Als de koek op is, maar de hypotheek nog niet

Eén op de drie relaties eindigt in een breuk. Vaak heeft dit, naast emotionele gevolgen, de nodige financiële consequenties, zeker als er een hypotheek in het spel is. De coronacrisis heeft er mede voor gezorgd dat relatiebeëindiging steeds vaker een realistisch scenario blijkt, waar Nederlanders onvoldoende op zijn voorbereid.

Tijdens deze masterclass vertellen Jet Wesseling (relatiemanager MUNT) en Ineke Alkema (echtscheidingscoach) meer over dit financiële risico en de wijze waarop je dat als adviseur in je klantgesprekken kunt meenemen.

Een aantal onderwerpen die zij zullen behandelen tijdens deze workshop:
-    Hoofdelijk ontslag bij scheiding
-    De gevolgen voor de vertrekkende partij
-    Bepaling van de waarde van de woning in de huidige markt
-    Nieuwe duur partneralimentatie bij scheiden na 1 januari 2020 
-    De veranderingen van de verdeling van pensioen bij scheiding
 

Over de spreker

Jet Wesseling
Jet Wesseling

Jet Wesseling is relatiemanager van MUNT Hypotheken.

Ineke Alkema
Ineke Alkema

Ineke Alkema is eigenaar van het Groningse hypotheekadvieskantoor All In Financial én tevens echtscheidingscoach.

MC 913.15 - 14.05Wat wil de klant? Alles!FloriusWouter de Vries
Wouter de Vries

Wouter de Vries

Wouter de Vries, broer van Peter R., is docent dienstenmanagement aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Wat wil de klant? Alles!

De klant streeft in de toekomst naar gemak, hoge standaarden en snelheid. In de academische literatuur wordt dit streven wel aangeduid met de term: convenience. Bigdata lijkt het toverwoord: wie de data heeft, krijgt de klant. Topdienstverleners stellen in de toekomst weinig vragen meer, maar bieden wel veel antwoorden. Net als de meest populaire diskjockeys die nooit verzoeknummers draaien, maar wel de muziek spelen waarvan ze weten dat de luisteraar het horen wil. Alle dienstverleners in alle sectoren krijgen hiermee te maken. Supermarkten worden wellicht ingehaald door thuisbezorgdienstverleners die weten wanneer de klant trek heeft en niet meer wachten op de bestelling maar de bestelling al leveren voordat de klant heeft besteld. Klanten kopen hun kerstboom bij BOL.com zittend op de bank in welgeteld 15 seconden. De hypotheekadviseur moet natuurlijk ook mee. Geen loonbriefjes, geen adressen, geen overbodige vragen. In 2025 weet u natuurlijk alles al van uw klant. U heeft alles dan zo georganiseerd dat u toegang heeft tot de bigdata. Of toch niet?
Wouter de Vries jr neemt u mee in een customer journey van 2025. Als topauteur op het gebied van dienstenmarketing zal hij u waarschijnlijk weinig vragen stellen maar veel antwoorden bieden.
 

Over de spreker

Wouter de Vries
Wouter de Vries

Wouter de Vries, broer van Peter R., is docent dienstenmanagement aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

MC 1013.40 - 14.30Het adviesrapport, een lust of een lastArgentaRob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans, oprichter en directeur van Impact Opleiding & Training, is ruim 25 jaar werkzaam in de financiële branche. Hij combineert zijn kennis als Master in financial planning en Registertaxateur met ruime praktijkervaring. In 2009 werd hij uitgeroepen tot ‘Hypotheekadviseur van het Jaar’. De laatste tien jaar heeft hij, naast zijn financieel advieskantoor en makelaardij, voor verschillende opleidingsinstituten opleidingen en trainingen verzorgd. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassingen van de wet- en regelgeving.

Het adviesrapport, een lust of een last

Een belangrijk onderdeel bij het geven van hypotheekadvies is het opstellen van het adviesrapport. Dit is een samenvatting van het adviesproces dat met de klant is doorlopen. In het adviesrapport licht de adviseur toe hoe het advies tot stand is gekomen en welke klantkeuzes zijn gemaakt.

Soms hebben adviseurs het gevoel dat ze het adviesrapport moeten maken voor de toezichthouder. Om die reden worden dan adviesrapporten van 80 pagina’s of meer verstrekt aan de klant, met als enig doel het ‘dichtmetselen’ van het advies. Zulke rapporten zijn vaak onleesbaar en onbruikbaar voor de klant zelf.

Hoe maak je een leesbare rapportage voor de klant, die wél de toets der kritiek kan weerstaan? Tijdens deze masterclass geeft Rob Timmermans uitleg over de belangrijkste do’s and don’ts bij de vastlegging van het advies. Ook bespreekt hij de gevolgen van een recente uitspraak van het Kifid over het opmaken van een adviesrapport.
 

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van Impact Opleiding & Training. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassing van de wet- en regelgeving in de adviespraktijk.

MC 1113.40 - 14.30Verhuren van de bestaande eigen woning: een complex procesWoonfondsAlex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings

Alex Erlings startte na een studie bedrijfseconomie als financieel controller bij een bank. Hij miste het directe contact met mensen en switchte naar een rol als financieel adviseur. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder de Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. In 2014 werd Alex verkozen tot Financieel Planner van het Jaar.
Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen voor Hoffelijk. Sinds een jaar is Alex weer zelf adviseur. Hij startte daartoe in Hendrik-Ido-Ambacht de bedrijven HypothekersUnie Drechtsteden en MYLA finance. Alex is nog steeds docent voor Hoffelijk én is altijd een hoog gewaardeerd spreker.

Verhuren van de bestaande eigen woning: een complex proces

Woningeigenaren die willen verhuizen overwegen steeds vaker om de huidige eigen woning niet te verkopen, maar te gaan verhuren. Deze trend wordt versterkt door de verhoging van de overdrachtsbelasting voor beleggingspanden per 1 januari 2021, de alsmaar dalende rente en verwachte wetswijzigingen op lokaal niveau om verhuur tegen te gaan. De kans is dus groot dat je als Erend Financieel Adviseur met dit vraagstuk geconfronteerd gaat worden.

Het proces om dit goed in te richten is complex en vraagt veel van adviseur, klant en bank. Tijdens deze Masterclass neemt Alex Erlings je mee in de belangrijkste onderwerpen en knelpunten. Onderwerpen die aan bod komen:
•    Wijzigingen overdrachtsbelasting 2021
•    Gevolgen voor rendement, cashflow en eigen inbreng
•    Marktwaarde verhuurde staat
•    Gevolgen voor aanvraag nieuwe woninghypotheek
•    Mogelijkheden oversluiten naar verhuurhypotheek
•    Fiscale aspecten verhuur eigen woning

Over de spreker

Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings is Master Financial Planning, Financieel Planner van het Jaar 2014 (FFP), docent bij Hoffelijk én altijd een hoog gewaardeerd spreker.

MC 1213.40 - 14.30NHG-visie op erfpacht én de propositie 'duurhuur'NHGMarcel Sippekamp
Marcel Sippekamp

Marcel Sippekamp

Marcel Sippekamp had al 20 jaar ervaring in de financiële sector voordat hij in dienst kwam bij het Waarborgfonds Eigen Woningen, uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie. Bij NHG is Marcel Productmanager. Hij is een expert op het gebied van innovatie in de hypotheekmarkt

NHG-visie op erfpacht én de propositie 'duurhuur'

NHG biedt een leerzame masterclass, met enerzijds uitleg over situaties waarin je als adviseur de nieuwe propositie ‘duurhuur’ inzet en anderzijds uitleg over het huidige erfpachtbeleid.

In het eerste deel van de masterclass geven we aandacht aan de pilot 'Duurhuur’. Dit proefproject is begin dit jaar gestart, samen met ING, BLG Wonen, Aegon, Florius en Vereniging Eigen Huis. Na deze sessie weet je:
•    aanleiding en doel van de pilot;
•    wat de propositie duurhuur inhoudt;
•    wanneer jouw klant ervoor in aanmerking komt;
•    hoe je de rekentool gebruikt.

In het tweede deel van de kennissessie delen we onze visie op erfpacht- en koopconstructies. Die dragen in de huidige markt bij aan de toegankelijkheid tot de koopwoningmarkt, maar zijn (onbedoeld) niet allemaal in het belang van de klant of in elke situatie verantwoord.
NHG staat voor een toegankelijke koopwoningmarkt voor consumenten in kwetsbare situaties. Onderdeel hiervan is financiering van eigen woningen mét een erfpacht- en/of koopconstructie. NHG kijkt kritisch naar de erfpacht- en koopconstructies die worden aangeboden, zowel door commerciële aanbieders als door gemeenten, en beoordeelt of deze in combinatie met NHG zijn toegestaan.
 

Over de spreker

Marcel Sippekamp
Marcel Sippekamp

Marcel Sippekamp is Productmanager bij NHG en expert op het gebied van innovatie in de hypotheekmarkt.

14.05 – 15.00 uur
Pauze
15.00 – 16.20 uur
Plenair middagprogramma
15.00 - 15.30Waarom hypotheekadviseurs aan marketing zouden moeten doen   Anders Jansen
Anders Jansen

Anders Jansen

Anders Jansen is partner van Flowresulting, een adviesbureau in marketing en strategie dat enkele grote klanten in de financiële sector heeft. Anders geeft antwoord op de vraag waarom hypotheekadviseurs (weer) aan marketing zouden moeten gaan doen.

Zijn presentatie staat bol van de praktijkvoorbeelden. Drie thema’s vormen de rode draad: de kracht van klantbeloften, de uitdaging om digitaal persoonlijk te maken en het winnende businessmodel.

Waarom hypotheekadviseurs aan marketing zouden moeten doen

Anders Jansen (FlowResulting) over de vraag waarom hypotheekadviseurs aan marketing zouden moeten doen

Over de spreker

Anders Jansen
Anders Jansen

Anders Jansen is partner van Flowresulting, een adviesbureau in marketing en strategie dat enkele grote klanten in de financiële sector heeft.

15.30 - 15.45Interview   Dolf Jansen
Dolf Jansen

Dolf Jansen

Dolf Jansen (56) is cabaretier, schrijver, muzikant en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière in 1989 met Hans Sibbel (Lebbis). Vanaf 2006 tourt hij met soloprogramma’s langs Nederlandse theaters.

Dolf is bovendien radiomaker. Zo presenteert hij, samen met Felix Meurders, op zaterdagen het programma ‘Spijkers met Koppen’. Die interviewkwaliteiten wendt hij op 8 april aan om diverse sprekers te laten stralen op het plenaire podium. Dolf staat garant voor scherpe, levendige en relevante gesprekken, waarin humor constant op de loer ligt.Dolf is een betrokken mens en dat zal doorklinken in zijn rol als dagvoorzitter van het SEH Congres.

Ed Nijpels
Ed Nijpels

Ed Nijpels

Ed Nijpels was voorzitter van het Klimaatberaad en was als zodanig namens de Sociaal-Economische Raad (SER) de bewaker van het Klimaatakkoord. De voormalig VVD-politicus en commissaris van de Koningin in Friesland is op 72-jarige leeftijd nog in een dertigtal functies actief.

Tijdens het SEH Congres zal hij het Klimaatakkoord toelichten en dan met name het aandeel van de woningmarkt. Tevens reikt Nijpels de eerste SEH Duurzaamheidsawards uit.

Interview

Over het Klimaatakkoord, de rol van de woningmarkt en de rol van adviseurs

Over de spreker

Dolf Jansen
Dolf Jansen

Dolf Jansen (56) is de dagvoorzitter voor het SEH Lentecongres, cabaretier, schrijver, muzikant en marathonloper.

Ed Nijpels
Ed Nijpels

Ed Nijpels was voorzitter van het Klimaatberaad en was als zodanig namens de Sociaal-Economische Raad (SER) de bewaker van het Klimaatakkoord

15.45 - 16.00Uitreiking SEH Duurzaamheidsawards   Ed Nijpels
Ed Nijpels

Ed Nijpels

Ed Nijpels was voorzitter van het Klimaatberaad en was als zodanig namens de Sociaal-Economische Raad (SER) de bewaker van het Klimaatakkoord. De voormalig VVD-politicus en commissaris van de Koningin in Friesland is op 72-jarige leeftijd nog in een dertigtal functies actief.

Tijdens het SEH Congres zal hij het Klimaatakkoord toelichten en dan met name het aandeel van de woningmarkt. Tevens reikt Nijpels de eerste SEH Duurzaamheidsawards uit.

Uitreiking SEH Duurzaamheidsawards

Ed Nijpels reikt drie duurzaamheidsawards uit

Over de spreker

Ed Nijpels
Ed Nijpels

Ed Nijpels was voorzitter van het Klimaatberaad en was als zodanig namens de Sociaal-Economische Raad (SER) de bewaker van het Klimaatakkoord

16.00 - 16.20De minister van Wonen over de jongste plannen voor de woningmarkt  

De minister van Wonen over de jongste plannen voor de woningmarkt

Minister van Wonen over de jongste plannen voor de woningmarkt.

Over de spreker

16.20 – 18.00 uur
Aangeklede borrel