Zij vertellen u meer over de twenties

Sprekers plenaire onderdelen en keuzesessies

Spijker uw vakinhoud en vaardigheden bij en laat u bijpraten over de laatste technologische- en marktontwikkelingen. Stel uw eigen programma samen en kies uit de sessies van meer dan dertig experts.

Dolf Janssen

Dolf Jansen (56) is cabaretier, schrijver, muzikant en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière in 1989 met Hans Sibbel (Lebbis). Vanaf 2006 tourt hij met soloprogramma’s langs Nederlandse theaters.

Dolf is bovendien radiomaker. Zo presenteert hij, samen met Felix Meurders, op zaterdagen het programma ‘Spijkers met Koppen’. Die interviewkwaliteiten wendt hij op 8 april aan om diverse sprekers te laten stralen op het plenaire podium. Dolf staat garant voor scherpe, levendige en relevante gesprekken, waarin humor constant op de loer ligt.

Hidde Coebergh

Hidde Coebergh is Directeur Wonen bij ING. Hij zal ingaan op de rol van adviseurs in de hypotheekmarkt van de komende twenties. Coebergh (1968) geeft al tien jaar lang leiding aan het adviesteam van ING.

Coebergh heeft zelf zijn wortels in het intermediairkanaal: hij is in de jaren negentig zelfstandig assurantieadviseur geweest, voordat hij bij ABN Amro ging werken als hypotheekadviseur. Sinds 2001 werkt hij bij ING.

Klaas Knot

Prof. dr. Klaas H.W. Knot is sinds 1 juli 2011 president van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is tevens vicevoorzitter van de Financial Stability Board (FSB) en lid van de General Council van de Europese Centrale Bank.

Voor zijn toetreding tot de directie van DNB was Knot plaatsvervangend thesaurier-generaal en directeur financiële markten bij het ministerie van Financiën. Daarvoor werkte hij al bijna twaalf jaar bij DNB.

De 52-jarige Knot promoveerde in 1995 tot doctor in de economie de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is aan die universiteit honorair hoogleraar Economics of Central Banking. Sinds 2015 is hij ook honorair hoogleraar Monetaire Stabiliteit aan de Universiteit van Amsterdam.

Klaas Knot zal op 8 april op het SEH-podium onder meer spreken over de woningmarkt en de (fiscale) regels op het gebied van hypotheken.

Lot van Hooijdonk

Lot van Hooijdonk is sinds 2014 wethouder Energie in gemeente Utrecht. Sinds juni 2018 is zij lid van het VNG-bestuur en voorzitter van de VNG-commissie EKEM (Economie, Klimaat, Energie, Milieu). Namens de VNG was zij onderhandelaar bij het Klimaatakkoord. 
Voor zij wethouder werd was zij adjunct-directeur bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht en daarvoor was zij in verschillende functies werkzaam bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij studeerde geschiedenis in Utrecht en politicologie in Florida.

Lot van Hooijdonk zal op 8 april op het SEH-podium onder meer vertellen over de steeds groter wordende rol die gemeenten spelen bij de energietransitie.

Herman Pleij

Herman Pleij is emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wordt beschouwd als een van de beste sprekers van Nederland. Hij maakt een breed publiek enthousiast voor cultuurhistorische onderwerpen en verschaft graag inzicht in de historische achtergrond van Nederland. Zijn verhalen zijn herkenbaar, verrassend, onthullen wat ons beweegt en werken op de lachspieren. Pleij is regelmatig te zien op tv, onder meer bij De Wereld Draait Door.

Ron Dukers

Ron Dukers is sinds 14 februari 2018 voorzitter van SEH. Hij begon zijn loopbaan in 1975 bij de AMRO Bank in Den Bosch. In 1994 begon hij samen met Chris Baelemans de onderneming Dukers & Baelemans. Eerst als intermediairbedrijf (met twee vestigingen van De Hypotheekshop), later als opleidingsinstituut voor financiële dienstverleners. Begin 2015 trok hij zich terug uit Dukers & Baelemans. Ron Dukers werd in 2017 voorzitter van LEF, een stichting die met 400 vrijwillige docenten werkt aan de financiële bewustwording van mbo-leerlingen.

Matthijs Mons

Matthijs Mons is managing partner van Yellowtail. Hij houdt zich in zowel binnen- als buitenland bezig met het realiseren van vernieuwende bedieningsconcepten voor klanten in de hypotheekmarkt en de financiële sector in brede zin. Hij is verantwoordelijk voor digitale oplossingen, waar de app Ockto een voorbeeld van is.
Matthijs begon zijn loopbaan in de financiële sector bij IAK Verzekeringen. Hij werkte daarna 16 jaar voor adviesbureau IG&H, alvorens de overstap te maken naar Yellowtail. Matthijs is bovendien voorzitter van de raad van commissarissen van HypotheekVisie en was tot 2019 commissaris bij hypothecair dienstverlener Stater.

Edin Mujagic

Edin Mujagić werd geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woont sinds 1992 in Nederland. Hij studeerde macro-economie aan de Universiteit van Tilburg en heeft zich gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Daarover geeft hij regelmatig lezingen.

Edin was zes jaar lang redacteur economie bij zakenweekblad FEM Business. Sinds februari 2018 is hij hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Hij is het jongste lid ooit van de Monetaire Kring, een discussieforum met de hoogste ambtenaren van de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen.

Artikelen van zijn hand verschenen al in kranten in 20 verschillende landen. Ook heeft hij enkele boeken op zijn naam staan, waaronder ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland’ (2016).

Edin Mujagic deelt zijn inzichten maandelijks in een nieuwsbrief, onder de titel ‘Overpeinzingen van een macro-econoom’. Hij richt zich daarbij op het economische heden, gebruik makend van het verleden om op die manier iets over de toekomst te kunnen zeggen. “Ik wil voor lezers de economische ontwikkelingen duiden en ze helpen die te begrijpen. Dat is geen overbodige luxe: ons dagelijkse leven wordt er namelijk danig door beïnvloed. Die nieuwsbrief is eigenlijk een verlengstuk van mijn presentatie.” Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

 

Alex Erlings

Alex Erlings startte na een studie bedrijfseconomie als financieel controller bij een bank. Hij miste het directe contact met mensen en switchte naar een rol als financieel adviseur. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder de Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. In 2014 werd Alex verkozen tot Financieel Planner van het Jaar.
Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen voor Hoffelijk. Sinds een jaar is Alex weer zelf adviseur. Hij startte daartoe in Hendrik-Ido-Ambacht de bedrijven HypothekersUnie Drechtsteden en MYLA finance. Alex is nog steeds docent voor Hoffelijk én is altijd een hoog gewaardeerd spreker.

Alex Erlings verzorgt de volgende sessie(s):

Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland. Hij verzorgt regelmatig workshops over hypotheekgerelateerde onderwerpen en schrijft veel artikelen in vakbladen als Erkend, Vakblad Financiële Planning en De Hypotheekadviseur. Met name de praktische toepasbaarheid van zijn bijdrage wordt hoog gewaardeerd door toehoorders/lezers. Harrie-Jan werd in 2006 uitgeroepen tot Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar.

Harrie-Jan van Nunen verzorgt de volgende sessie(s):

Frank van der Hoek

Mr. Frank van der Hoek begon zijn loopbaan als advocaat. Na 15 jaar nam hij een andere positie in de rechtbank in. Hij werd kantonrechter. Dat deed hij 22 jaar lang, tot 2017, voor de rechtbank Amsterdam. Hij publiceert nog regelmatig artikelen en is docent huurrecht. Voor het Gerechtshof Den Haag is mr. Frank van der Hoek nog altijd plaatsvervangend raadsheer. Tot slot is hij lid van de geschillencommissie van schaatsbond KNSB.

Frank van der Hoek verzorgt de volgende sessie(s):

Rob Timmermans

Rob Timmermans, oprichter en directeur van Impact Opleiding & Training, is ruim 25 jaar werkzaam in de financiële branche. Hij combineert zijn kennis als Master in financial planning en Registertaxateur met ruime praktijkervaring. In 2009 werd hij uitgeroepen tot ‘Hypotheekadviseur van het Jaar’. De laatste tien jaar heeft hij, naast zijn financieel advieskantoor en makelaardij, voor verschillende opleidingsinstituten opleidingen en trainingen verzorgd. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassingen van de wet- en regelgeving.

Dennis Hollander

Dennis Hollander, Business Line Manager, verantwoordelijk voor o.a. het hypotheek adviessoftwarepakket Findesk. Daarnaast zelfstandig financieel adviseur waarbij zijn focus ligt op complexe hypotheekvraagstukken.

Dennis Hollander verzorgt de volgende sessie(s):

Paul Nijssen

Paul Nijssen is meer dan 25 jaar actief in de financiële dienstverlening. Als commercieel manager hypotheken geeft hij invulling aan de verkooporganisatie van a.s.r. hypotheken.

Paul Nijssen verzorgt de volgende sessie(s):

Arjen Bijlsma

Arjen Bijlsma is ruim 20 jaar actief in de financiële dienstverlening. Hij werkt als zelfstandige voor a.s.r. als ESG-manager hypotheken en is verantwoordelijk voor de propositie van de Verduurzamingshypotheek.

Arjen Bijlsma verzorgt de volgende sessie(s):

René Frankena

René Frankena heeft de afgelopen 20 jaar de financiële sector van verschillende kanten gezien. Na zijn carrière te zijn gestart op het hypotheek service centrum van een groot intermediair in Utrecht, heeft René zich vooral bezig gehouden met de productontwikkeling en marketing van financiële producten en services bij onder meer Allianz, Rabobank Nederland Private Banking en Omniplan. Sinds 1 januari 2020 is René bij Intersoftware, leverancier van o.a. Adviesbox, verantwoordelijk voor Strategie, Innovatie & Business Development.

René Frankena verzorgt de volgende sessie(s):

Danny Rollof

Danny is bij MUNT de Credit Risk Manager. Hij werkte eerder voor onder meer GMAC Hypotheken, SNS Reaal en als Manager Intensief Beheer (a.i.) bij NHG.

Danny Rollof verzorgt de volgende sessie(s):

Chris Oosterling

Chris Oosterling werkte eerder voor SNS Bank en Independer. Voordat hij Commercieel Directeur werd van MUNT was hij, tot 1 januari 2020, algemeen directeur van online bemiddelaar Hypotheek24.

Chris Oosterling verzorgt de volgende sessie(s):

Michel van Mook

Michel van Mook is accountmanager bij Callas. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, onder meer opgedaan bij ABN AMRO, Woontrust en De Hypotheekshop. In zijn functie bij Callas geeft Michel regelmatig trainingen over het onderwerp arbeidsongeschiktheid.

Michel van Mook verzorgt de volgende sessie(s):

Ellen Meeuwsen

Ellen Meeuwsen is sinds 1989 werkzaam in de financiële dienstverlening. Ze heeft als gecertificeerd compliance professional (CCP) een grote deskundigheid op het gebied van compliance opgebouwd. Ellen kent alle facetten van de branche, van bankwezen en intermediair tot aan verzekeraar en serviceprovider.

Ellen Meeuwsen verzorgt de volgende sessie(s):

Frank Paalman

Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans. Hij is tevens hypotheekadviseur bij de Hypotheekshop in Den Bosch. Die laatste functie leverde hem in 2013 de eretitel Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar op. In zijn rol als docent/spreker staat praktijkgerichtheid bij Frank hoog in het vaandel.

Frank Paalman verzorgt de volgende sessie(s):

Saskia Geraerts

Saskia Geraerts is als psycholoog gespecialiseerd in zelfbeeld en gedrag. Zij is auteur van het boek Prfct. Ze is bovendien huispsycholoog bij het radioprogramma De Wild in de Middag op NPO Radio 2 en bekend van diverse tv-programma’s bij RTL4 en SBS6.

Saskia Geraerts verzorgt de volgende sessie(s):

Peer Bink

Peer Bink is muzikant én acteur. Hij acteert al 35 jaar binnen uiteenlopende communicatieve vaardigheidstrainingen.

Peer Bink verzorgt de volgende sessie(s):

Paul van der Ploeg

Paul van der Ploeg is directeur van Scheidingsexpert Nederland. Hij was mede-oprichter en zeven jaar lang voorzitter van de Vereniging RFEA (Register van Financieel Echtscheiding Adviseurs). Sinds 1 november is Paul bestuurslid van de Federatie Financieel Planners en de Stichting Certificering FFP.
Paul publiceert regelmatig, doceert in diverse opleidingen voor advocaten, notarissen, mediators en financieel adviseurs en is lid van de expertgroep kinderalimentatie van de Tweede Kamer.
 

Paul van der Ploeg verzorgt de volgende sessie(s):

Annemiek Harremeijer

Annemiek Harremeijer wil klant- en datagedreven processen optimaliseren. Na haar studie Bedrijfskunde paste ze haar kennis toe als Lean Six Sigma Black Belt bij onder meer General Electric en ABN AMRO. Tegenwoordig vervult ze als Business Developer bij Florius de rol van product owner in het team dat datagedreven hypotheekaanvragen mogelijk maakt. Ambitie is het creëren van een betrouwbaar en transparant proces voor klant én adviseur én geldverstrekker, zodat het leuker en eenvoudiger wordt om woondromen te realiseren.

Annemiek Harremeijer verzorgt de volgende sessie(s):

Maartje van der Veen

Maartje van der Veen volgde een studie Kunstmatige Intelligentie. Ze maakte daarna kennissystemen voor banken en verzekeraars, vaak op hypotheekgebied. Die kennis zet ze als Lead Product Owner nu in voor diverse digitaliseringstrajecten bij Florius. Ze realiseerde onder meer de Florius Financierings Belofte en stond aan de wieg van de 24-uurs hypotheek van Florius. Haar drive is om, samen met en voor klanten en adviseurs, voor hypotheken een aanvraagproces te realiseren zonder onzekerheid en gedoe.

Maartje van der Veen verzorgt de volgende sessie(s):

Paul Staps

Paul Staps Manager Intermediaire Verkoop Florius. Met zijn team van relatiemanagers is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse contacten met ruim 3.000 samenwerkende intermediairs. Zij informeren hen over de laatste ontwikkelingen rondom dienstverlening, producten en digitalisering.
 

Paul Staps verzorgt de volgende sessie(s):

Charissa Cardon

Charissa Cardon is Product Owner Duurzaamheid bij Florius. Met een grote dosis energie en passie omarmt zij het liefst het onbekende en verbindt ze mensen om samen wegen te plaveien. Dat doet Charissa nu voor de bank in de Energietransitie voor de gebouwde omgeving. Haar credo: “Makkelijk is niet leuk en alleen is saai!”
 

Charissa Cardon verzorgt de volgende sessie(s):

Marcel Sippekamp

Marcel Sippekamp had al 20 jaar ervaring in de financiële sector voordat hij in dienst kwam bij het Waarborgfonds Eigen Woningen, uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie. Bij NHG is Marcel Productmanager. Hij is een expert op het gebied van innovatie in de hypotheekmarkt

Marcel Sippekamp verzorgt de volgende sessie(s):

Matthijs Hazeleger

Matthijs Hazeleger begon zijn loopbaan als adviseur binnen de Rabobank-organisatie. Na een tiental jaren maakte hij de overstap naar communicatie- en marketingfuncties. Al snel volgde de specialisatie in digitale media. In vele workshops trainde hij medewerkers van lokale Rabobanken in de uitvoering van hun online communicatie.

Inmiddels is Matthijs al bijna tien jaar zelfstandig ondernemer. Als online marketeer helpt hij ondernemers, van klein (mkb) tot groot (o.a. Philips). Matthijs deelt zijn kennis graag met ondernemers en heeft al honderden lezingen over de inzet van sociale media gehouden. Hij praat Erkend Financieel Adviseurs graag bij over de laatste ontwikkelingen en de kansen die er liggen.

 

Matthijs Hazeleger verzorgt de volgende sessie(s):

Rob van Slooten

Rob van Slooten is al meer dan 20 jaar actief in de financiële wereld. Als hypotheekadviseur en financieel planner bij onder andere de Rabobank. Maar ook lange tijd bij Delta Lloyd in verschillende functies en nu bij HDN als accountmanager. Hij zet zich samen met vertegenwoordigers uit de hele financiële keten in om toepassingen te realiseren waar de consument, aanbieder en adviseur echt wat aan hebben. Tijdens het Partnercollege laat Rob zien hoe de Inkomensbepaling Loondienst precies werkt, maar hoort hij ook graag waar adviseurs nog verbetermogelijkheden zien.

Rob van Slooten verzorgt de volgende sessie(s):

Merlyn van den Berg

Merlyn van den Berg is adjunct directeur bij HDN. Daarvoor werkte zij bij a.s.r., en dan voornamelijk bij het onderdeel bank en hypotheken. Samen met de leden en gebruikers van HDN zet Merlyn zich in om de processen binnen de financiële keten te optimaliseren. Waar nu nog met PDF’s wordt gewerkt wil HDN straks alleen nog met brondata werken. De Inkomensbepaling Loondienst is daar een goed voorbeeld van; geen werkgeversverklaring meer maar gebruik van gegevens van het UWV. 

Merlyn van den Berg verzorgt de volgende sessie(s):