SEH Lentecongres 2020
SEH Lentecongres 2020
Speciale bouwreis voor Erkend adviseurs

SEH steunt Habitat for Humanity met € 30.000

Gisteren vond op een zonovergoten Papendal het Lustrumcongres van de SEH plaats. Onder het motto ‘Kom in beweging’ werden 900 Erkend Financieel Adviseurs gestimuleerd om duurzaamheid onderdeel te laten worden van hun advies. Financieel adviseurs gaan een centrale rol spelen in de energietransitie.

De aanwezige adviseurs werden tijdens het SEH Lustrumcongres uitgebreid geïnformeerd over energiebesparende voorzieningen in woningen en de financiering daarvan. De komende periode zal de SEH haar adviseurs daar verder in bijscholen, opdat zij het onderwerp ‘duurzaam wonen’ structureel gaan betrekken in adviesgesprekken met klanten.

Bibian Mentel

Maar ook op andere manieren wil de SEH bijdragen aan duurzaamheid. Tussen de vakinhoudelijke bedrijven door konden de congresdeelnemers hun krachten meten in het Pitch & Putt-spel. Daarmee werd geld ingezameld voor Habitat for Humanity. Elke slag onder het baangemiddelde leverde € 10 op voor Habitat. De drie best presterende teams – bestaande uit vier personen – ontvingen een prijs uit handen van Bibian Mentel.

De koningin van de Paralympische Spelen had even daarvoor voor hét hoogtepunt van de dag gezorgd met haar levensverhaal. Het bracht een staande ovatie van de volle zaal en daarmee een emotioneel moment teweeg.

Habitat-reis

Namens de aanwezigen mocht Ron Dukers als voorzitter van de SEH vervolgens aan Karin Nas van  Habitat for Humanity een cheque van in totaal € 30.000 overhandigen. Het bedrag is bijeen gebracht door zowel de 900 congresbezoekers, als de 30 congrespartners en de SEH zelf. Met dit bedrag draagt SEH bij aan de missie van Habitat for Humanity: mensen een betere toekomst bieden met een degelijk en veilig huis als basis.

Deze bijdrage maakt het voor 15 Erkend Financieel Adviseurs mogelijk om eigenhandig mee te helpen bouwen aan een Habitat-project in Cambodja. Die reis staat gepland voor het voorjaar van 2019. De 15 meereizende Erkend adviseurs betalen alleen hun eigen reis- en verblijfkosten. Bezoek de site van Habitat voor meer informatie over de SEH-jubileumreis.

Datum: 19-04-2018