Edin Mujagić opent SEH Congres 2020

Econoom Edin Mujagić zal op 8 april het SEH Congres 2020 openen. In de Introsessie, die begint om 10.00 uur, zal hij het beleid van de centrale banken onder de loep nemen en uitgebreid ingaan op de ontwikkeling van de rente.

Edin Mujagić is hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Hij is gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Daarover geeft hij regelmatig lezingen en publiceert hij artikelen, die al zijn verschenen in kranten in 20 verschillende landen. Edin combineert kennis van economie met een sterk historisch besef en een fijn gevoel voor humor. Zijn presentaties over ogenschijnlijk complexe economische en monetaire onderwerpen blinken uit in helderheid.
Blijft de rente laag?

Titel van de introsessie van het SEH Congres is: ‘Rente blijft laag: helemaal niet of toch niet helemaal?’. Edin Mujagić zal terug- en vooruitblikken. Welke factoren hebben ervoor gezorgd dat de rente zich bevindt op de laagste niveaus ooit vertoond? Wat is er met betrekking tot die factoren te verwachten in het decennium dat voor ons ligt? In de jaren 20 van de vorige eeuw, bekend als the roaring twenties omdat het een zeer bewogen periode was, daalden de rentes scherp. Worden de jaren 20 van deze eeuw een herhaling? Of gaan de spaar- en hypotheekrentes een spiegelbeeld laten zien?