Masterclasses

Het SEH Festival telt twee rondes met Masterclasses, Workshops en Clincs. Per ronde kunt u kiezen voor het volgen van:

  • 1 Clinic, óf
  • 1 Masterclass, óf
  • 2 Workshops, óf
  • 1 Workshop en 1 Masterclass

Bekijk hieronder de tien Masterclasses, in ronde 1 vijf en in ronde 2 vijf:

Plenair ochtendprogramma

09.45 – 10.30 uur

Opening

Meer informatie volgt snel

Over de spreker

09.55 - 10.30Marieke Blom
Marieke Blom

Marieke Blom

Marieke Blom is hoofdeconoom van het Economisch Bureau van ING Nederland. Haar missie is om economie begrijpelijk en relevant te maken voor collega’s, adviseurs en klanten. Ze wil mensen daarmee helpen om betere financiële beslissingen te nemen.

ING

De woningmarkt blijft speelbal van markt en overheid

Welke ontwikkelingen op de financiële markt drijven de woningmarkt? Welke regelgeving drijft de woningmarkt? Hoe reageert de woningmarkt tot dusverre? Is dit anders? Wat kunnen we nog verwachten? 
                                           

Over de spreker

Marieke Blom
Marieke Blom

Marieke Blom is hoofdeconoom van het Economisch Bureau van ING Nederland.


Ronde 1: Masterclasses, Workshops en Clinics

10:35 - 12:20 uur
11:15 - 12:05Ramona Haaring
Ramona Haaring

Ramona Haaring

Ramona Haaring is teamleider van de Bijzonder Beheerafdeling van MUNT Hypotheken. Met meer dan 20 jaar ervaring in de hypotheekbranche heeft zij elke bijzondere hypotheeksituatie wel een keer meegemaakt.

MUNT Hypotheken

Hoe maken we samen het verschil bij een klant in beheer?

Toezichthouder AFM verwacht van hypotheekaanbieders professionele en klantgerichte dienstverlening aan consumenten. Nu de markt drastisch is veranderd, ontstaan er nieuwe kansen. Daarom wil MUNT Hypotheken u meer vertellen over:
•    huidige marktontwikkelingen;
•    de kansen in bijzonder beheer;
•    mogelijkheden van maatwerk in beheer;
•    de rol van de adviseur.

Dit is een Masterclass waarin u ontdekt hoe u in de huidige markt kunt inspelen op kansen bij klanten in beheer.

Geldverstrekkers kunnen in beheersituaties consumenten op ieder gewenst moment gericht hulp bieden. De AFM roept daarom op werk te maken van (wat zij noemen) ‘Preventief Beheer’. Maar dat kunnen wij natuurlijk niet zonder u, als adviseur! In deze Masterclass geeft MUNT Hypotheken een kijkje in de keuken.
•    Wat onderneemt de geldverstrekker op het gebied van preventief en actief klantbeheer?
•    Waar liggen de mogelijkheden om de relatie met de klant te verstevigen?
•    Hoe zorgen we ervoor dat onze klanten in geval van een echtscheiding aan hun financiële verplichtingen kunnen blijven voldoen?

Dit is een Masterclass waarin u ontdekt hoe u de nazorgplicht ombuigt in een kans om de dialoog met bestaande klanten aan te gaan, ook als die klant zich in een vervelende situatie bevindt.

Over de spreker

Ramona Haaring
Ramona Haaring

Ramona Haaring is teamleider van de Bijzonder Beheerafdeling van MUNT Hypotheken.


11:15 - 12:05Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings

Alex Erlings startte na een studie bedrijfseconomie als financieel controller bij een bank. Hij miste het directe contact met mensen en switchte naar een rol als financieel adviseur. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder de Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. In 2014 werd Alex verkozen tot Financieel Planner van het Jaar.
Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen voor Hoffelijk. Sinds een jaar is Alex weer zelf adviseur. Hij startte daartoe in Hendrik-Ido-Ambacht de bedrijven HypothekersUnie Drechtsteden en MYLA finance. Alex is nog steeds docent voor Lindenhaeghe én is altijd een hoog gewaardeerd spreker.

Lindenhaeghe

Advieskansen in een krimpende hypotheekmarkt

Door de hard gestegen rente en opgelopen energiekosten is er het afgelopen jaar veel gebeurd op de huizen- en hypotheekmarkt. Het aantal verkopen is gedaald, de oversluitmarkt als sneeuw voor de zon verdwenen en klanten maken in toenemende mate gebruik van een verhuisregeling.
Hoe ga jij als adviseur om met deze veranderingen? En hoe ga jij ervoor zorgen dat je in een krimpende hypotheekmarkt nog steeds geld verdient en van toegevoegde waarde blijft zijn je klanten? Oftewel, hoe maak jij van deze omstandigheden een win-winsituatie?

Tijdens deze Masterclass neemt Alex Erlings je mee in de kansen die er liggen op het gebied van verduurzaming van de woning en de financiering daarvan, herfinanciering van bestaande (verhuur)hypotheken, het nieuwe pensioenakkoord, financiële planning en vermogensbeheer. Hij vertelt daarnaast hoe je deze onderwerpen met elkaar kunt combineren. Dit doet hij door het delen van inzichten en het geven van praktische tips.
 

Over de spreker

Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings is Master Financial Planning, Financieel Planner van het Jaar 2014 (FFP), docent bij Lindenhaeghe én altijd een hoog gewaardeerd spreker.


11:15 - 12:05Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.
Met ruim 30 jaar ervaring in de financiële branche maakt hij complexe materie begrijpelijk en bespreekt hij deze op praktijkgerichte wijze. 
De masterclasses van Rob worden door de financieel adviseurs altijd zeer hoog gewaardeerd.

Argenta

Actualiteiten in de overdrachtsbelasting

Kennis van de regels rond overdrachtsbelasting kan van groot belang zijn bij het advies aan je klanten. De juiste keuze op het juiste moment kan jouw klant veel geld besparen.
De afgelopen jaren zijn diverse wijzigingen met betrekking tot de overdrachtsbelasting opgenomen in de Wet op belastingen van rechtsverkeer (Wbr). Ook is recentelijk een beleidsbesluit gepubliceerd met verschillende nieuwe goedkeuringen. De wijzigingen zijn relevant voor de adviespraktijk.
Tijdens deze Masterclass geeft Rob Timmermans inzicht in:
•    de spelregels van de verschillende tarieven;
•    de overgang bij doorlevering;
•    de samenloop van schenkbelasting en overdrachtsbelasting;
•    nieuwe goedkeuringen bijzondere situaties m.b.t. de startersvrijstelling en het 2%-tarief.
De verschillende onderwerpen worden met veel praktische voorbeelden verduidelijkt.

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.


11:15 - 12:05Frank Paalman
Frank Paalman

Frank Paalman

Tafelheer Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans en tevens werkzaam als hypotheekadviseur. In 2013 was hij ‘Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar’.

11:15 - 12:05Piet Hein Schram
Piet Hein Schram

Piet Hein Schram

Piet Hein Schram is voorzitter van de Energy Efficient Mortgages NL Hub (EEM NL Hub), een samenwerkingsverband van partijen in de Nederlandse hypotheekmarkt. EEM NL Hub heeft als doel het promoten en versnellen van de verduurzaming van woningen in Nederland en de financiering daarvan. Piet Hein adviseert al meer dan twintig jaar geldverstrekkers bij het financieren van hypotheekportefeuilles in kapitaalmarkten. Hij heeft zich gespecialiseerd in de regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming.

Woonnu

‘Met minder dan energielabel D doe je niet meer mee!’

De Europese wet- en regelgeving rondom het verduurzamen van woningen zit in de laatste besluitvormingsfase. Maar nu is al duidelijk dat de uitkomst het nodige gaat betekenen voor de Nederlandse huizenmarkt.
In de masterclass ‘Met minder dan energielabel D doe je niet meer mee!’ nemen Frank Paalman (docent Dukers & Baelemans) en Piet Hein Schram (woordvoerder Energy Efficient Mortgages NL Hub) je – op hun geheel eigen wijze – mee in de laatste ontwikkelingen. Ze maken de doorvertaling voor jou als adviseur, op een interactieve manier. 
•    Welke inzichten mag je niet missen?
•    Welke oplossingen zijn er voor adviseurs en klanten?
•    Welke kansen mag je niet missen?

Kom naar deze masterclass! Dan ben je op de hoogte en kun je jouw klant weer verder helpen.
 

Over de spreker

Frank Paalman
Frank Paalman

Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans en hypotheekadviseur bij de Hypotheekshop in Den Bosch. Praktijkgerichtheid staat bij Frank hoog in het vaandel


Piet Hein Schram
Piet Hein Schram

Piet Hein Schram is voorzitter van de Energy Efficient Mortgages NL Hub


11:15 - 12:05Mark Boskamp
Mark Boskamp

Mark Boskamp

Mark is directeur van opleider Dukers & Baelemans. Mark coacht adviseurs en ondernemers al decennia in dienstverlening, positionering en verdienmodellen vanuit zijn rol bij NNEK Vermoegensbeheer. Mark is naast zijn huidige functie ook begaan met het ontwikkelen van financiële geletterdheid bij jongeren (initiatiefnemer Stichting LEF), de Finance Run als sportief netwerkevenement voor goede doelen en ‘advocaat van Actief Klantbeheer’. Samen met Rabobank Hypothekengroep en Obvion wil Mark jullie graag meenemen in de kansen binnen Actief Klantbeheer en de praktische invulling daarvan.

Rabobank, Obvion en Vista Hypotheken

Zo boks ook jij actief klantbeheer voor elkaar

Actief klantbeheer kan de kurk zijn waarop jouw kantoor drijft. Het is namelijk een vaste inkomensstroom uit jouw lopende hypothekenportefeuille. Jij kan van doorslaggevend belang zijn voor jouw klant, juist ná het afsluiten van de hypotheekaanvraag.

Maar wat moet je dan doen? Hoe kom je van een eenmalige transactie naar een duurzame relatie met je klant en hoe kun je hier een waardevol onderdeel van je bedrijfsvoering van maken? Tijdens deze Masterclass belichten we de kansen en oplossingen aan de hand van praktijkvoorbeelden. We laten zien hoe je komt tot een plan van aanpak: hoe je doelgroepen benadert, wanneer en hoe je klanten kunt benaderen, hoe je aan data komt en of je advieskosten kunt vragen.

 

Zo ‘boks’ ook jij actief klantbeheer voor elkaar. Met als resultaat goed ingerichte nazorg, meer tevreden klanten en (structureel) aanvullende omzet, tot wel 50% van de totale omzet. Doe jij mee? Je kan er morgen al mee beginnen.


Deze workshop wordt gefaciliteerd door Obvion Hypotheken, Rabobank en Vista Hypotheken.
 

Over de spreker

Mark Boskamp
Mark Boskamp


Ronde 2: Masterclasses, Workshops en Clinics

13.15 – 15.00 uur
14.10 - 15.00Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.
Met ruim 30 jaar ervaring in de financiële branche maakt hij complexe materie begrijpelijk en bespreekt hij deze op praktijkgerichte wijze. 
De masterclasses van Rob worden door de financieel adviseurs altijd zeer hoog gewaardeerd.

Centraal Beheer

Afwegingen in de keuze tussen de boxen met inkomen en vermogen

Dit jaar en de komende jaren wijzigen de tarieven in box 1 en box 2. Daarnaast hebben we tot 2027 te maken met de overbruggingswetgeving in box 3. Om de juiste keuze te kunnen maken in welke box het inkomen en het vermogen van een belastingplichtige het best kan worden geplaatst, is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in de spelregels van de drie boxen.
Tijdens deze masterclass neemt Rob Timmermans je mee in een aantal belangrijke overwegingen. Hij bespreekt verschillende onderwerpen, zoals:
•    de tariefswijzigingen in de boxen;
•    voor- en tegens van familiebankleningen;
•    onroerend goed in box 2 of box 3 (beleggen in BV of in privé);
•    voor- en nadelen van boxhoppen.
 

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.


14.10 - 15.00Tijs Pellemans
Tijs Pellemans

Tijs Pellemans

Tijs Pellemans is algemeen directeur van Calcasa.

14.10 - 15.00Neriman Polat
Neriman Polat

Neriman Polat

Neriman Polat is manager Hypotheken Funding & Distributie bij a.s.r.

a.s.r.

Wat is het verduurzamingspotentieel van uw klant en hoe benut u dat?

Welke huizen hebben een hoog verduurzamingspotentieel en welke klanten hebben een hoge bereidheid om de woning te verduurzamen? Tijs Pellemans van Calcasa geeft inzicht in het potentieel op basis van data zoals overwaarde, prijsklasse, woningtype en regio.
Neriman Polat van a.s.r. geeft tips over hoe u een effectief gesprek kunt voeren met uw klant over het verduurzamen van de woning. Zij geeft inzichten in de manier waarop consumenten naar verduurzaming en het financiële plaatje kijken en hoe u dit het beste kunt presenteren. Deze tips en inzichten zijn gebaseerd op recent onderzoek door Milieu Centraal.

Na deze masterclass kunt u inschatten bij welke klanten het onderwerp verduurzaming niet mag ontbreken in het adviesgesprek en hoe u de klant helpt om daar de juiste financiële keuzes in te maken.
 

Over de spreker

Tijs Pellemans
Tijs Pellemans

Tijs Pellemans is algemeen directeur van Calcasa.


Neriman Polat
Neriman Polat

Neriman Polat is manager Hypotheken Funding & Distributie bij a.s.r.


14.10 - 15.00Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland. Hij verzorgt regelmatig workshops over hypotheekgerelateerde onderwerpen en schrijft veel artikelen in vakbladen als Erkend, Vakblad Financiële Planning en De Hypotheekadviseur. Met name de praktische toepasbaarheid van zijn bijdrage wordt hoog gewaardeerd door toehoorders/lezers. Harrie-Jan werd in 2006 uitgeroepen tot Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar. Hij is Master in Financial Planning en actief als opleider.

SEH

Zo regel je een (moeilijke) hypotheek!

De huidige markt vraagt om creatieve oplossingen. Aanvragen worden steeds complexer. Er is meer behoefte aan maatwerk. Tegelijkertijd is er druk vanuit de toezichthouder voor minder maatwerk.

In deze masterclass laat Harrie-Jan van Nunen op bevlogen wijze zien hoe je, door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden, een moeilijke post passend maakt. En wanneer dit toch niet lukt, hoe je de aanvraag moet onderbouwen als maatwerk. De kennis uit deze sessie pas jij morgen toe in je eigen praktijk!
 

Over de spreker

Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland.


14.10 - 15.00Michiel van Vugt
Michiel van Vugt

Michiel van Vugt

Michiel van Vugt is commercieel directeur binnen NNEK Vermogensopbouw. Hij werkt als een doelgerichte en pro-actieve leider met topsportmentaliteit, gelooft in de kracht van het team, waarbij iedereen eigen verantwoordelijkheid heeft. Daarnaast is hij schrijver van succesvolle boeken als ‘Net Iets Slimmer', ‘Genoeg', ‘Durf & Daadkracht’ en ‘Je Geld en of Je Leven’ én professioneel spreker. Sinds maart 2023 is Michiel ook voorzitter van de Stichting Actief Klantbeheer.

NNEK

Meer omzet, minder werk en blijere klant. De hypotheekadviseur op ‘pole position’

Hoor hoe jouw hypotheekkantoor een voorsprong kan hebben, óók als de markt tegenzit. Voor specialistische hypotheekadviseurs zijn het momenteel uitdagende tijden, terwijl de tijden voor financieel adviseurs nog nooit zo goed zijn geweest. Financieel adviseurs hebben door hun dienstverlening een duurzame klantrelatie, actiever klantbeheer en daarmee een doorlopend verdienmodel.


NNEK heeft meer dan 20 jaar ervaring met het toekomstbestendig en winstgevend maken van hypotheek- en advieskantoren. In deze masterclass helpt NNEK jou daarom graag naar een ‘pole position’. In de praktijk betekent dit: meer omzet, minder werk en blijere klanten.
 

Over de spreker

Michiel van Vugt
Michiel van Vugt

Michiel van Vugt, Commercieel Directeur bij NNEK


14.10 - 15.00Michael Kortekaas
Michael Kortekaas

Michael Kortekaas

Michael Kortekaas is spreker, trainer en opleider. Hij is één van de hunters uit het TV-programma ‘Hunted’. Hij inspireert en coacht al jarenlang mensen, teams en organisaties op energie, fitheid, vitaliteit, leiderschap en mentale (veer)kracht.

Florius

Mentale (veer)kracht: ‘Managen van energie, focus en veerkracht’

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezonde werk-privé balans en focus op de dingen die je wil bereiken in deze veranderende en uitdagende tijden?

In deze Masterclass komen de drie grote thema’s binnen mentale (veer)kracht aan het licht:
1.    Presteren onder druk (werkdruk)
2.    Omgaan met verandering, teleurstelling & tegenslag
3.    Volhouden oftewel gedragsverandering

Vanuit deze concepten maakt Michael Kortekaas de verbinding naar excelleren, eigenaarschap, werkgeluk, (persoonlijk) leiderschap en teamperformance. Kortom, dit geeft je zeker weten veel energie!
 

Over de spreker

Michael Kortekaas
Michael Kortekaas

Michael Kortekaas is spreker, trainer en opleider.


Plenair middagprogramma

15.30 – 16.30 uur
15.45 - 16.30 uurPieter van den Hoogenband
Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband

In het bezit van zeven Olympische medailles, waarvan drie goud, behoort Pieter van den Hoogenband tot de meest succesvolle sporters aller tijden.

Pieter was Chef de Mission van de Nederlandse ploeg voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. 

Als spreker vertelt Pieter over fysiek leed, de druk van buitenaf en de twijfel die soms genadeloos toeslaat in het leven van een topsporter. Vol verhalen, anekdotes en wijsheden fascineert en inspireert Pieter een breed publiek. Zijn enthousiaste manier van spreken werkt aanstekelijk.

Ongeacht of je van sport houdt of niet zit in elk verhaal een boodschap die voor iedereen duidelijk toepasbaar is. Aan de hand van beeldfragmenten neemt Pieter jullie mee in zijn belevingswereld als topsporter én persoon. Een inhoudelijk verhaal met veel humor, zelfspot en interactie. 

Een verhaal met kwaliteit zoals je dat je kunt verwachten van een Olympisch kampioen.